Čo to znamená, keď sa rozsvieti kontrolka VSA a kontrola motora?

Ak sa indikátor systému VSA rozsvieti a zostane svietiť, znamená to, že sa vyskytol problém so samotným systémom. Ak to uvidíte, zastavte, keď to bude bezpečné, a vypnite motor a potom ho znova zapnite. Ak sa kontrolka vráti, zorganizujte servisnú prehliadku na diagnostiku poruchy.

Mám jazdiť so zapnutým alebo vypnutým VSA?

Nechajte ho zapnutý, pokiaľ neuviaznete v snehu a nehýbete sa. Systém VSA pomáha stabilizovať vozidlo na klzkých podmienkach, pri zrýchľovaní v priamom smere aj v zákrutách.

Môžete jazdiť so zapnutou kontrolkou VSA?

Ak sa výstražná kontrolka VSA rozsvieti a zostane svietiť počas jazdy, môže ísť o problém so systémom. Môžete pokračovať v jazde so zapnutou výstražnou kontrolkou VSA, pretože budete mať normálne schopnosti brzdiť a zatáčať, len bez vylepšení stability, ktoré poskytuje systém VSA.

Prečo by sa rozsvietila kontrolka servisného motora?

Svetlo môže byť menším problémom, ako je napríklad chybný uzáver plynu, alebo to môže znamenať niečo vážnejšie, napríklad vynechávajúci motor. Kontrolka motora – viac formálne známa ako kontrolka poruchy – je signálom z počítača motora auta, že niečo nie je v poriadku.

Ako skontrolujem svoj systém VSA?

Ak sa indikátor VSA rozsvieti počas jazdy, potiahnite na kraj cesty, keď je to bezpečné, a vypnite motor. Resetujte systém reštartovaním motora a sledujte indikátor systému VSA. Ak indikátor zostane svietiť alebo sa znova rozsvieti počas jazdy, nechajte systém VSA skontrolovať predajcom Acura.

Kedy by som mal vypnúť VSA?

Podľa návodu na obsluhu je tu, kedy by ste ho mali vypnúť. Ak vaše vozidlo uviazne v piesku, blate alebo čerstvom snehu. S vypnutým vozidlom budete môcť vyslobodiť svoje vozidlo oveľa jednoduchšie. Niektorí vodiči vypnú VSA, pretože tvrdia, že máte lepší pocit z cesty.

Šetrí vypnutie VSA plyn?

VSA a spotreba paliva Pokiaľ viem, vypnutie VSA neovplyvní vašu spotrebu paliva. Keď je VSA “ON”, naozaj nie je zapnutý, iba monitoruje situáciu. Ak zistí problém, použije brzdnú silu na výber kolies a zníži plyn.

Ako vypnem svetlo VSA?

Ak chcete systém vypnúť, jednoducho nájdite tlačidlo VSA Off. Nájdete ho na prístrojovej doske, vľavo od volantu. Stlačte a podržte toto tlačidlo, kým nebudete počuť pípnutie. Systém sa vypne a na prístrojovej doske sa rozsvieti kontrolka VSA Off.

Čo znamená trojuholník s výkričníkom na Honde?

Asistent stability vozidla

Keď sa objaví výstražný svetelný trojuholník s výkričníkom, existuje jednoduché vysvetlenie. Znamená to, že niečo nie je v poriadku so systémom asistenta stability vozidla (VSA®) vášho vozidla Honda. Tento systém pomáha stabilizovať vozidlo počas prejazdu zákrutami, ak auto zatáča viac alebo menej, ako je žiaduce.

Čo sa stane, ak vypnete VSA?

Ak VSA vypnete, vaše vozidlo má normálnu schopnosť brzdiť a zatáčať, ale zlepšenie trakcie a stability VSA bude menej účinné. Keď je VSA vypnutý, trakčná kontrola prestane fungovať, čo umožňuje, aby sa kolesá voľnejšie pretáčali pri nízkej rýchlosti.

Ako vypnem svetlo VSA?

Čo robí tlačidlo VSA off?

Keď je systém vypnutý, zobrazí sa indikátor VSA Off. Keď je VSA vypnutý, trakčná kontrola prestane fungovať, čo umožňuje, aby sa kolesá voľnejšie pretáčali pri nízkej rýchlosti. To môže byť užitočné pri pokuse o vyslobodenie vozidla, ak uviazne v blate alebo snehu.

Čo znamená trojuholník s výkričníkom na aute?

Čo znamená výkričník v trojuholníku v aute?

Systém asistenta stability vozidla

Ak uvidíte, že sa objaví výstražný svetelný trojuholník s výkričníkom, existuje jednoduché vysvetlenie. Táto ikona označuje systém asistenta stability vozidla vášho vozidla Honda a rozsvieti vašu prístrojovú dosku, keď sa zistí problém so systémom.

Čo znamená trojuholník s výkričníkom?

režim obnovenia

Váš telefón môže na čiernej obrazovke zobraziť výkričník v trojuholníku. Táto obrazovka sa nazýva režim obnovenia a zvyčajne sa k nej dostanete z ponuky zavádzača na zariadení so systémom Android. Najčastejšou príčinou problémov s režimom obnovy je zakorenenie zariadenia; alebo po nainštalovaní vlastnej pamäte ROM.