Ako zistíte oxidačné číslo ClO3?

Oxidačné číslo je známe aj ako oxidačný stav. Ako vieme, oxidačné číslo kyslíka je -2 vo väčšine jeho zlúčenín okrem peroxidu, ako je peroxid vodíka. Oxidačné číslo ClO-3 je teda 5.

Aké je oxidačné číslo chlorečnanového iónu?

Iné oxyanióny

Spoločný názovNázov akcieOxidačný stav
ChlórnanChlorečnan (I)+1
ChloritanChlorečnan (III)+3
ChlorečnanChlorečnan (V)+5
ChloristanChlorečnan (VII)+7

Aké je oxidačné číslo pre Cl v ClO3 -?

Odpoveď je: oxidačné číslo Cl (chlóru) v chlorečnanovom ióne je +5. Chlorečnanový ión (ClO₃⁻) má záporný náboj. Jeden atóm kyslíka v tomto anióne (záporne nabitý ión) má oxidačné číslo -2.

Je clo3 peroxid?

Odpoveď: Oxidačný stav chlóru je +5 a oxidačný stav kyslíka -2. Vysvetlenie: Kyslík je elektronegatívny viac ako chlór, takže bude v negatívnom oxidačnom stave, keďže daný ión nie je peroxid, takže oxidačný stav kyslíka bude -2.

Aké je oxidačné číslo Cl v alcl4?

+7

Pretože existujú dva atómy Cl, každý z nich musí prispievať k oxidačnému číslu +14/2 = +7. To je oxidačný stav Cl v zlúčenine. Odpoveď je +7.

Aké je oxidačné číslo H v H2O?

+1

Vo vode má vodík oxidačné číslo +1, pretože každý vodík stratil jeden elektrón. Kyslík má oxidačné číslo +2, pretože jeden atóm kyslíka získal celkovo dva elektróny, jeden z každého vodíka.

Aké je oxidačné číslo H v H2O?

Vzorec pre vodu je . Oxidačné číslo vodíka je +1. Keďže sú dva, atómy vodíka prispievajú k náboju +2. Molekula vody je neutrálna; preto musí mať kyslík oxidačné číslo na vyrovnanie náboja.

Aké je oxidačné číslo O2?

Keď je kyslík vo svojom elementárnom stave (O2), jeho oxidačné číslo je 0, ako je to v prípade všetkých elementárnych atómov. Keď je kyslík naviazaný na fluór, jeho oxidačné číslo je +2.